top of page

micro:bit ile robotik ve kodlamaya taze kan bulundu.

Güncelleme tarihi: 29 Nis 2020


BBC desteği ile geliştirilen bir mikrokontrol kartıdır. İngiltere’de 7. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Microsoft, Freescale, ARM, Samsung, Nordic Semiconductor gibi teknoloji devi firmalar bu kart ile ilgili çalışmalar yapmaktadır.


BBC micro:bit geliştirme kartı, 1980'lerde üretilen BBC Micro bilgisayarının manevi bir devamıdır. O zamanlar bir nesile bilgisayarları tanıtan bir üründü. BBC micro:bit, şimdilerde öncekinden 70 kat daha küçük ve 18 kat daha hızlı.


micro: bit; fiyat-performans açısından bakıldığında oldukça zengin içeriğe sahip bir teknolojidir. Öğrenci ve meraklıların STEAM eğitimleri için uygun bir karttır. Mikrokontrol dünyasına kolay ve hızlı bir adım atabilirsiniz.


Üzerindeki donanımı ile göz kamaştıran ve ilk gördüğünüzde “İşte ben de tam bunu arıyordum.” diyeceğiniz bir yapıya sahiptir. Donanım olarak gelişmeye çok elverişli ve yazılım olarak ise arkasında Microsoft gibi bir dev var.


Eğitim alanında yeni olmasına rağmen çok hızlı bir ilerleme sağlamıştır. Yakın gelecekte tüm okullarda robotik kodlama ve bilimsel deney setlerinde yer alacaktır.

İlgilenen herkesin micro:bit kart ve platformunu test etmelerini dilerim. Micro:bit ile ne kadar erken tanışırsanız hayatınıza o kadar değer katacağını göreceksiniz. Tüm maker, mucit, robotik, kodlama ilgili ve meraklılarının işine yarayacak mükemmel bir işlemci ve kart olduğunu göreceksiniz. Şimdiden teknik robot olarak hepinize başarılar dileriz.




84 görüntüleme0 yorum
bottom of page